fbpx

Doktorske studije

Cilj studijskog programa pod nazivom Poslovna ekonomija u međunarodnom okruženju je da obuči doktorande da, uz upotrebu najsavremenijih teorijskih znanja, naučnih metoda i postupaka, dubinski razumeju, temeljno analiziraju i uspešno rešavaju konkretne ekonomske i poslovne probleme u kontekstu male otvorene privrede, da povezuju specifična znanja iz odabranih oblasti poslovne i  međunarodne ekonomije, te da ih naučno-istraživački primene u doktorskoj disertaciji. Cilj programa je obrazovanje kvalitetnih doktora nauka koji će biti dobro pozicionirani na globalizovanom tržištu i teorijski i praktično doprinositi razvoju otvorene privrede i društva.

Ishod studijskog programa: Po završetku ovog studijskog programa, studenti stiču sposobnosti i veštine za samostalni visoko intenzivan naučno-istraživački rad iz oblasti poslovne ekonomije u međunarodnom okruženju, za uključivanje u naučno-istraživački rad na visokoškolskim institucijama, naučnim i istraživačkim institutima i centrima, i na istraživačko-razvojnim funkcijama u javnom i privatnom sektoru, te za nastavak postdoktorskog usavršavanja.

Naučni naziv studenta koji završi doktorske studije je doktor nauka – ekonomske nauke. Doktorske studije traju tri godine i vrede 180 ESPB.

Preuzmite PROMO flajer

Predmeti

Nastavni plan

Plan

Pročitaj više
Knjiga predmeta

Predmeti

Pročitaj više

Translate »