Centar za razvoj karijere

Visoko obrazovanje u Srbiji trenutno prolazi kroz period tranzicije prihvatajući, između ostalog, i trend saradnje sa poslodavcima. Zajednički cilj koji imamo je da na najbolji mogući način obrazujemo studente našeg univerziteta i kreiramo kadrove sposobne da odgovore izazovima koje pred njih postavlja dinamično poslovno okruženje. U tom smislu, ono što je naša prednost i ono što nas razlikuje od drugih, istorodnih obrazovnih institucija jesu aktivnosti i programi koji imaju za cilj vođenje i razvoj karijere.

Osnovni cilj vođenja karijere je da naš student postane menadžer svoje karijere, odnosno da stekne znanja i veštine koje će mu pomoći da samostalno upravlja svojom karijerom. Informisanje o karijeri odnosi se na obrazovne programe Univerziteta, mogućnost zaposlenja, stručne grane, dostupne stipendije i mogućnosti za finansiranje ideja i programa studenta, studentskih organizacija, ali i samog univerziteta od strane privrede, kao i mogućnost obrazovanja u inostranstvu, pripreme za intervju i pisanje CV-ja i sl.

Kroz ovakve aktivnosti, studentima pomažemo da odrede ciljeve u vezi sa svojom karijerom, da razumeju svet obrazovanja i rada, kao i da razviju veštine upravljanja karijerom. Za studente završnih godina, organizovan je individualan rad sa odabranim psiholozima koji su prošli obuku za vođenje karijere i savetovanje, i koji pomažu studentima da reše svoje dileme u vezi sa razvojem profesionalne karijere.