fbpx

Informacione tehnologije

Informacione tehnologije (IT) imaju fundamentalan uticaj na moderno društvo, zbog čega se s punim razlogom kaže da živimo u informatičkom dobu. Načini razmene i prenosa, kao i količina najrazličitijih informacija, danas su veći i sofisticiraniji nego ikada pre u istoriji. IT je sastavni deo života u takvoj meri da je praktično nezamislivo funkcionisanje bilo kojeg segmenta društva bez njega. Računarske mreže, pre svega Internet, brišu vremenske i prostorne granice i čine da svet funkcioniše kao globalno selo. Informacione tehnologije koriste računare i računarske programe da konvertuju, uskladište, štite, obrade, bezbedno šalju i primaju informacije. IT obuhvata izučavanje, dizajn, razvoj, implementaciju, administraciju i upravljanje računarskim informacionim sistemima, softverskim aplikacijama, hardverom i računarskim mrežama.

FINTECH priprema studente za karijeru inženjera informacionih tehnologija, uz dobijanje neophodnih znanja i razvijanje svesti o širokom spektru problema i obaveza koji se javljaju u profesionalnoj praksi. FINTECH je namenjen svima koji žele da steknu naučna i praktična znanja i veštine iz oblasti informacionih tehnologija i da nakon završenih studija samostalno razvijaju softverske proizvode koji se baziraju na savremenim znanjima iz računarstva i informatike.

Nakon završenih studija, student je osposobljen za primenu savremenih znanja iz oblasti računarstva i informatike, što mu daje mogućnost angažovanja i zapošljavanja u IT sektoru, kao i daljeg školovanja i usavršavanja kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. U Srbiji IT predstavlja najperspektivniji sektor – gotovo da i nema nezaposlenih programera.

ZVANJA

  • Student koji završi osnovne akademske studije stiče stručni naziv DIPLOMIRANI INŽENJER INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA – SOFTVERSKO INŽENJERSTVO (240 ESPB).
  • Student koji završi osnovne akademske studije stiče stručni naziv DIPLOMIRANI INŽENJER INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA – DIGITALNA PRODUKCIJA (240 ESPB).
  • Student koji završi master akademske studije stiče stručni naziv MASTER INŽENJER INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA (60 ESPB)

Translate »