fbpx

Master akademske studije

Master akademske studije, studijskog programa INFORMATIČKO INŽENJERSTVO, kao primarnu svrhu imaju osposobljavanje studenta za primenu adekvatnih znanja, veština i poznavanja savremene opreme, softvera i tehnologija za potrebe rada u oblasti računarstva, informatike i digitalne produkcije. Sa današnjim naglim porastom i svakodnevnom upotrebe računara u mnogim oblastima savremenog života, povećana je potreba za stručnjacima iz ove oblasti. Studijski program je baziran na specifičnim inženjerskim znanjima u domenu računarskih i informativnih tehnologija kao i u domenu multimedijalnih sistema i digitalne produkcije.

Svrha studijskog master programa Informatičko inženjerstvo je obrazovanje studenata za sticanje kompetencija koje su društveno opravdane i korisne i u skladu su sa zadacima i ciljevima Univerziteta Edukons na kome se studijski program i izvodi. Uloga ovog studijskog programa u obrazovnom sistemu je da produkuje inženjere informacionih tehnologija.

Studenti se usko specijalizuju u skladu sa svojim afinitetima biranjem ponuđenih predmeta iz izbornih blokova. Program nudi užu specijalnost iz oblasti nauke o podacima, IoT aplikacija, tehnike virtuelne realnosti, multimedijalnih sistema, naprednih tehnika programiranja u multimediji itd.

Osim toga, master studijski program ima za svrhu integraciju sa savremenim tehnologijama u cilju poboljšanja standarda na polju informatičkog inženjerstva, kao i praćenja savremenih tokova ovog vida naučnog izražavanja.

Integrišući gore navedene aspekte Master inženjer informacionih tehnologija kreira softverske proizvode putem izrade aplikacija za specifična rešenja u oblasti nauke o podacima, IoT, virtuelne realnosti, multimedijalnih sistema  i njihove primene u daljem radu.

Svrha realizacije studijskog programa drugog nivoa Informatičko inženjerstvo je osposobljavanje inženjera informacionih tehnologija koji mogu da odgovore zahtevima savremenog doba.

Predmeti

Nastavni plan

Plan

Pročitaj više
I godina

Predmeti

Pročitaj više

Translate »