fbpx

O fakultetu

Fakultet ekološke poljoprivrede obrazuje inženjere poljoprivrede koji će se baviti organskom proizvodnjom zdravstveno bezbedne hrane. Na osnovnim, a potom na master studijama, edukacija započinje sa osnovnim znanjima iz svih vidova klasične poljoprivredne proizvodnje koja se zatim primenjuju na zahteve proizvodnje organske ili zdravstveno bezbedne hrane uz primenu ekoloških principa.

Da bi se ostvarila proizvodnja visoko vredne i zdravstveno bezbedne hrane, uz poštovanje ekoloških principa potreban je novi profil stručnjaka, sa specifičnim teoretskim i primenjenim znanjima baziranim na novim tehnologijama koja obuhvataju upravljanje, korišćenje i očuvanje prirodnih resursa uz ekonomsku dobit, poboljšanje i unapređenje socijalne strukture ruralnih sredina.

Od 2021. godine, Fakultet ekološke poljoprivrede u Sremskoj Kamenici akreditovao je nov četvorogodišnji studijski program Organska poljoprivreda.

Cilj doktorskih studija je obrazovanje i osposobljavanje studenata za naučno-istraživački rad i dalji nastavak akademske I naučne karijere na univerzitetu, institutitu I privredi u oblasti poljoprivrede i srodnih oblasti. Na ovom nivou studijskog programa, polaznici se pripremaju da samostalno vode i kritički procenjuju originalna i naučno zasnovana istraživanja.

Sva tri studijska programa su akreditovana prema Pravilniku o standardima i postupku za akreditaciju studijskih programa (Nacionalno telo za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju-NAT).

ZVANJA

  • Student koji završi osnovne akademske studije stiče stručni naziv DIPLOMIRANI INŽENJER POLJOPRIVREDE (240 ESPB);
  • Student koji završi master akademske studije (60 ESPB) stiče stručni naziv MASTER INŽENJER POLJOPRIVREDE (240 + 60 ESPB);
  • Student koji završi doktorske studije (180 ESPB) stiče naučni naziv DOKTOR NAUKA – BIOTEHNIČKIH NAUKA (300+180 ESPB).

Translate »