Početak rada Gimnazije Petar I od Srbije u kampusu Univerziteta EDUCONS

29. 12. 2023.

Posebno nam je zadovoljstvo da Vas informišemo o početku rada gimnazije sa nazivom Francusko-srpska gimnazija Petar I od Srbije. Gimnazija, koja je u okviru kampusa Univerziteta EDUCONS, osnovana je u saradnji sa Francuskim Institutom u Srbiji https://www.institutfrancais.rs/fr/ , uz podršku ambasade Republike Francuske u Beogradu. O potpisivanju protokola o osnivanju Gimnazije mogli ste pročitati na ovom linku https://educons.edu.rs/svecano-potpisivanje-protokola-o-osnivanju-francusko-srpske-gimnazije-petar-i-od-srbije-na-medjunarodnom-sajmu-knjiga-na-beogradskom-sajmu/.

Gimnazija će primiti prvu generaciju đaka u junu 2024. Sve informacije možete pogledati na zvaničnom sajtu Gimnazije https://www.francuskosrpskagimnazija.edu.rs/ kao i na Instagram, Facebook i LinkedIn profilu.

Osnovna ideja osnivanja ove Gimnazije zasniva se na činjenici da se u Vojvodini doprinese razvoju u oblasti srednjeg opšteg obrazovanja, koja komparativno prati razvoj evropskog i našeg sistema obrazovanja, sa posebnim akcentom na učenje Francuskog jezika. Značaj ove incijative i osnivanja Francusko-Srpske Gimnazije Petar I od
Srbije, označava i uspostavljanje boljih veza izmedju Institucija Republike Francuske u Srbiji isvih zainteresovanih kao i institucija obrazovanja u Republici Srbiji i postizanje unapredjenja ali i podizanje kvaliteta preduniverzitetskog obrazovnog prostora kao i inovacije u smislu prenošenja znanja na sredjnjnoškolskom nivou. Univerzitetu Educons je pripala izuzetna čast i sa ponosom možemo da kažemo da će, pored infrastrukturnih ulaganja, Univerzitet ponuditi svim učenicima Gimnazije mogućnost daljeg školovanja na institucijama francuskog govornog područja kroz mrežu Frankofonih institucija – AUF, čiji je Univerzitet član, ali i kroz bilateralne ugovorne odnose sa drugim institucijama iz Francuske, kao na primer Univerzitet Côte d’Azur, gde bi oni mogli da nastave svoje dalje školovanje.

Za više informacija o upisu u Gimnaziju možete pozvati 063625016 ili poslati mail na info@francuskosrpskagimnazija.edu.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.