VR u nauci i edukaciji – Predavanje Prof. dr Predrag Šiđanina

31. 05. 2019.

Predavanje i prezentacija će biti održani u sredu, 4. juna, od 18 časova. Predavanje ima za cilj da kroz ličnu praksu predavača pojasni razvoj i mogućnosti imersivne virtuelne realnosti (VR) u nauci i obrazovanju, od prvog pika ’90. godina prošlog veka do kontinualnog razvoja danas.

Kome je namenjeno?
Svima koji su zainteresovani da se upoznaju sa razvojem i primenom VR-a u nauci i obrazovanju, iskusnijima da se upoznaju sa realizovanim VR projektima i srednjoškolcima da saznaju mogućnosti obrazovanja u ovoj oblasti.

Predavač
Prof. dr Predrag Šiđanin, MTD, magistrirao je na VR-u 1995. godine na Delftskom tehničkom Univerzitetu (TU Dleft) u Holandiji, gde je i doktorirao 2001. godine iz oblasti primene AI i OODB u arhitekturi. Dugogodišnji je redovni profesor na FTN-u Novom Sadu, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam i na Animaciji u inženjerstvu, a od juna 2018. prelazi na mesto dekana Fakulteta za digitalnu produkciju, Univerziteta EDUCONS u Sremskoj Kamenici. Na ovom fakultetu od 2013. god. predaje dva predmeta iz oblasti VR-a. Osnivač je i rukovodilac EDUVRlab-a, laboratorije koja se bavi realizacijom različitih naučnih projekata, sa partnerskim institucijama, u domenu VR vizualizacija i simulacija u oblasti arhitekture i urbanizma, atomske fizike, biomedicinskog inženjeringa, digitalne poljoprivrede i dr.

Prijava
Događaj „VR u nauci i edukaciji“ će biti održan 4. juna od 18 časova do 20 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava obavezna putem ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.