Univerzitet EDUCONS učesnik Erasmus+ projekta SENVIBE (Strengthening Educational Capacities by Building Competences and Cooperation in the Field of Noise and Vibration Engineering)

22. 11. 2018.

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, je održan 20. i 21. novembra 2018. godine inicijalni sastanak projekta SENVIBE (Strengthening Educational Capacities by Building Competences and Cooperation in the Feld of Noise and Vibration Engineering), koji se realizuje u okviru Erasmus+ akcije za unapređenje kapaciteta visokoškolskog obrazovanja.

Projekat je motivisan Poglavljem 27 pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, koje je posvećeno životnoj sredini i za koje je izneta alarmantna ocena da „u oblasti buke nije napravljen nikakav napredak, te su potrebna strateška ulaganja, unapređenja i investicije“. Upravo su strateška unapređenja i investicije u oblasti buke i vibracija ono što predstavlja srž projekta SENVIBE. Konzorcijum, pored Univerziteta u Novom Sadu, uključuje još tri univerziteta iz Srbije: Univerzitet u Nišu, Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitet Edukons, kao i dva univerziteta iz inostranstva, iz Velike Britanije i Švedske. U konzorcijumu su i neakademski partneri: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Unija poslodavaca Vojvodine i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad. Pridruženi partneri su Privredna komora Srbije i Društvo mladih akustičara.

                                                              
Više informacija na linku:

https://www.uns.ac.rs/index.php/rs/vesti-l/5602-inicijalni-sastanak-senvibe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.