Undersecretary prof.dr Svetlana Mihić working visit in Peking

14. 11. 2016.

Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost i profesor na doktorskim studijama Univerziteta EDUCONS, prof. dr Svetlana Mihić, bila je u delegaciji sa predstavnicima Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta tehničkih nauka u petodnevnoj radnoj poseti Pekingu, u periodu od 10. do 14. oktobra 2016.

Tokom posete Narodnoj Republici Kini, prof.dr Svetlana Mihić razgovarala je sa ministrom za nauku, internacionalnu saradnju i razmenu studenata Fang Jun i predsednicom Asocijacije kineskih univerziteta za razmenu studenata, stipendiranje i saradnju Fu Bo. Jedna od tema sastanka bila je mesto i uloga Univerziteta u Novom Sadu, u okviru predložene Povelje konzorcijuma institucija visokog obrazovanja Narodne Republike Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Na sastanku je zaključeno da će se uspostaviti intenzivnija saradnja sa kineskim univerzitetima, pre svega kada je reč o razmeni i stipendiranju studenata, ali i mnogim drugim projektima. Predloženo je formiranje Naučnog centra za region SEES u Novom Sadu, a Univerzitet u Novom Sadu bi u periodu od 2019. do kraja 2020. trebalo da bude domaćin predstavnicima 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine.

mihic2