Učešće Univerziteta Educons na prvom Sajmu „Nauka za privredu“

06. 12. 2017.

Sajam „Nauka za privredu“ održan je na inicijativu Pokrajinskog sekreterijata za za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost 04. i 05. decembra u Novom Sadu. Uz Univerzitet Educons na sajmu su uzeli učešće i 14 fakulteta i tri instituta Univerziteta u Novom Sadu, kao i univerziteti iz Crne Gore i Republike Srpske ali i brojni predstavnici firmi i kompanija različitih delatnosti iz Vojvodine i Srbije. Cilj ovog sajma bio je da kroz manifestacioni karakter okupi i prezentuje naučne potencijale visokoobrazovnih institucija i kroz B2B susrete omogući uslove za stvaranje i unapređenje njihove efektivne saradnje sa privrednim sistemima.

Sajam je svečano otvorio potpredsednik pokrajinske vlade, Đorđe Milićević a pored njega, posetiocima su se obratili i član Gradskog veća za privredu, Milorad Radojević i generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković.

Drugog dana Sajma pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević i podsekretar prof. dr Svetlana Mihić uručili su ugovore privrednim društvima koji su odabrani na osnovu konkursa za finansiranje programa saradnje naučnoistraživačkih organizacija i privrede u 2017. godini. Među organizacijama koje su prema konkursu dobile sredstva je i A Bio Tech Lab Univerziteta Educons čiji su predstavnici Ivana Vasiljević i Dušan Andrejević bili potpisnici pomenutih ugovora.

Nakon realizovanih poslovnih susreta sa firmama, interesovanja za saradnju od strane partnerskih obrazovnih institucija i pozitivnih utisaka predstavnika našeg Univerziteta verujemo da smo svoju misiju na prvom realizovanom sajmu „Nauka za privredu“ svakako ispunili. Ovim putem se zahvaljujemo Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost na organizaciji i ukazanom poverenju kao i timu Novosadskog sajma na gostoprimstvu i Privrednoj komori Vojvodine na saradnji tokom trajanja Sajma.