Svečani prijem finalista takmičenja za stipendije Univerziteta Educons- KNOBUR

31. 01. 2019.

Svečani prijem dosadašnjih finalista takmičenja za stipendije- KNOBUR, održan je na Univerzitetu Educons u petak, 25.januara 2019.godine. Na prijem je došlo 63 maturanata iz čitave Srbije. Cilj prijema je bio da se maturantima približi proces studiranja, da saznaju sve o željenom fakultetu i da se upoznaju sa dekanima, profesorima i studentima.

Prijem je otvorila doc. dr Jelena Ješić i dekan Fakulteta Digitalne produkcije, prof. dr Predrag Šiđanin. Informacije o fakultetima i studiranju, ERASMUS+  razmenama, E-week-u, studentskim praksama, upotpunile su doc.dr Simonida Vukadinović i doc. dr Jelena Ješić sa Fakulteta poslovne ekonomije, kao i Dejan Supić iz IT službe Univerziteta.

Nakon toga usledio je obilazak Međunarodnog kampusa Educons koji je za maturante imao zanimljiv sadržaj. Doc.dr Danka Radić sa Fakulteta ekološke poljoprivrede i doc.dr Nataša Stojić sa Fakulteta zaštite životne sredine, prikazale su đacima mikroskopiranje, a Igor Vučelić izolovanje DNK. Đaci su obišli i atelje Akademije klasičnog slikarstva i rešavali krizne situacije sa saradnikom Nikolom Šapalom sa Fakulteta za studije bezbednosti. Dekan Fakulteta poslovne ekonomije prof. dr Marko Malović prezentovao im je u čemu je “moć ekonomije”, a nakon toga prof.dr Jelena Vemić Đurković ispred Katedre za menadžment održala je radionicu kako izgraditi i unaprediti karijeru-‘’Educons i karijera’’. Prof. dr Spomenka Budić održala je mini čas kako bi maturanti upoznali i Učiteljski fakultet. Maturanti  su popunjavali i svoju prvu prijavu ispita u Studentskoj službi za osnovne studije, igrali igru pamćenja u Biblioteci, probali VR naočare na Fakultetu digitalne produkcije, a u  računarskoj laboratoriji Fakulteta informacionih tehnologija saradnik Nikola Petrović im je predstavio “snagu veštačke inteligencije”. Posetili su Studentski dom i Sportsku halu, gde im je Studentska organizacija Educons Univerziteta- ESO bila domaćin.

Maturanti su sada upoznati sa činjenicom da je na Univerzitetu Educons student u centru celog sistema, i da u toku svog studentskog života i školovanja podjednako mogu da se obrate i nastavnom i vannastavnom osoblju- kako dekanima, profesorima, asistentima i saradnicima, tako i svim zaposlenima, a naročito svojim kolegama studentima.

Svim maturantima Univerzitet Educons želi sreću u finalu KNOBUR takmičenja 29.marta 2019.godine, gde će 32 maturanta dobiti stipendije Univerziteta Educons.

 

     

     

     

     

  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.