Saopštenje o aktivnostima na realizaciji Međunarodnog ERAZMUS + projekta „C ZERO SPORTS CLUBS“

14. 11. 2023.

Drugi sastanak projektnog tima Projekta: „Carbon Neutral Sports Clubs Network“ održan je 21. i 22. septembra 2023. godine na Univerzitetu Edukons u Sremskoj Kamenici, Novi Sad, Srbija. 

Projekat „C Zero Sports Clubs“, koji sufinansira Evropska unija, ima za cilj da podstakne male sportske klubove iz Evrope da preduzmu aktivnosti i razviju održive obrasce delovanja u pogledu uticaja njihovih aktivnosti na klimatske promene.

Od 21. do 22. septembra, projektni konzorcijum se okupio da predstavi „Program merenja klimatskog otiska” koji je kreirao Fakultet zaštite životne sredine Univerziteta Edukons. a koji će se sprovoditi u sportskim klubovima. Program uključuje vrednosti koje sportski klubovi treba da dostignu da bi delovali u skladu sa zaštitom i očuvanjem životne sredine. 

Na sastanku su, kroz radionice, detaljno predstavljeni delovi „Programa merenja klimatskog otiska” i to:

I Uvod (osnovne informacije o sportskim klubovima).

II Kako razviti treninge o klimatskom otisku u sportskim klubovima?

III Kako oceniti realizovane treninge?

IV Kako prikupiti podatke o klimatskim aktivnostima u sportskim klubovima?

V Kako koristiti prikupljene podatke?

Sastanak je završen kreiranjem plana obuke za implementaciju „Programa merenja klimatskog otiska” u lokalnim sportskim klubovima u svakoj od partnerskih zemalja. Nakon toga, svaki sportski klub će početi da sprovodi „Program merenja klimatskog otiska“ unutar svojih sportskih klubova, kako bi izmerio emisiju ugljenika i predvideo mere i aktivnosti za smanjenje emisije ugljenika u budućnosti. 

 

https://www.facebook.com/

https://www.instagram.com/carbonzerosportclubs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.