Saopštenje o aktivnostima na realizaciji Međunarodnog ERAZMUS + projekta „C ZERO SPORTS CLUBS“

22. 02. 2024.

Treći sastanak projektnog tima Projekta „C Zero Sports Clubs“ održan je 8. februara 2024. godine u Sakarya, Turska. 

Tema sastanka je bila razmatranje srednjoročnog izveštaja o realizovanim aktivnostima na Projektu, kao i prezentacija aplikacije za merenje klimatskog otiska sportskih klubova („Climate Footprint Measurement Application“) koju je izradio Fakultet zaštite životne sredine, Univerziteta Edukons, za potrebe Projekta. 

Na prethodnom sastanku projektnog tima, Univerzitet Edukons je partnerima na Projektu prezentovao „Program merenja klimatskog otiska“ i edukovao ih kako da ga primene u sportskim klubovima. Program je implementiran u 30 sportskih klubova iz Turske, Italije, Portugala, Hrvatske, Grčke i Bugarske. Program je omogućio sportskim klubovima da izračunaju emisije ugljenika koje potiču od njihovih aktivnosti, kao i podstakao sportske klubove da organizuju različite „zelene“ aktivnosti, kako bi neutralisali emisije ugljenika. 

Na sastanku su svi projektni partneri prezentovali dosadašnje projektne aktivnosti, koje su potom evaluirane i procenjen je nivo realizacije Projekta. 

Predstavnici Univerziteta Edukons su prezentovali aplikaciju za merenje klimatskog otiska sportskih klubova, koja će omogućiti da se nastavi sa merenjem emisije ugljenika iz sportskih klubova. 

Svi učesnici sastanka su izrazili oduševljenje što su deo inicijative za kreiranje aplikacije koja će doprineti očuvanju životne sredine. 

#czerosportsclubs #carbonzerosportsclubs #carbonneutral
#erasmussport #erasmusplus

https://www.carbonzerosportclubs.com/
https://www.facebook.com/
https://www.instagram.com/carbonzerosportclubs/
https://twitter.com/czerosportclubs

 

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.