‘REPRESENT’ – predavanje

21. 02. 2020.

‘REPRESENT’ – predavanje
Ivana Todorović – rediteljka

Predavanje će se održati
25. 2. 2020. u svečana sala Univerziteta EDUCONS

Prezentacija filma i predavanje počinje u 11:30

POZIVATE se da prisustvujete predavanju rediteljke Ivane Todorović na kome će biti prikazan film “Rapresent”,  koji se bavi životom 19-to gidišnjeg beskućnika Bojana, poklonika hip hopa i graffiti umetnosti. Nakon filma, Ivana ce pričati kako kratkim dokumentarnim filmom otvara dijalog o temi o kojoj se ne priča u društvu? Na koji način film može da pomogne glavnim karakterima i njihovoj zajednici?

Film "Rapresent" je imao premijeru na London International Documentary Film Festival LIDF u Londonu 2009-te. Prikazan je na vise od 30 internacionalnih filmskih festivala i osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film an Fesstivalu etnoloskog filma u Beogradu 2010te i nagradu publike na festivalu Film for Peace u Italiji.

Ivana Todorović je rediteljka kratkih socijalno angazovanih dokumentarnih filmova koje je pravila u Beogradu i Njujorku. Filmovi „Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka“, „A Harlem Mother“, „Rapresent“ i „Svakodnevica romske dece iz bloka 71“ prikazani su na preko 100 internacionalnih filmskih festivala poput 63. Festivala u Berlinu, Berlinale Shorts; IFF Rotterdam, The Traverse City Film Festival (festival Michael Moore-a), Palm Springs Shorts, Sarajevo Film Festival; Anthology Film Archive u Njujorku i Cultura Contemporiana de Barcelona. Nagradjivani su na festivalima u Srbiji,  Americi, Rusiji, Italiji, Kanadi. Film „A Harlem Mother“ je uvršten u online video biblioteku New York Times-a.

Predavanje je organizovala: prof. dr Mila Gvardiol

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.