Promocija projekta“ Oblici ugrožavanja bezbednosti romske populacije u neformalnim naseljima na području Autonomne Pokrajne Vojvodine“

07. 07. 2023.

Dana 06.07.2023. godine na Univerzitetu Educons promovisan je projekta pod nazivom „Oblici ugrožavanja bezbednosti romske populacije u neformalnim naseljima na području Autonomne Pokrajine Vojvodina“, čiji je finansijer Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Promociji su prisustvovali članovi Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Aleksandar Radulović predsednik izvršnog odbora i Jelena Jovanović koja je i pokrajinski poslanik, koji su pružili punu podržku ovom projeku, kordinatori za romska pitanja sa teritorije AP Vojvodine i to iz sledećih mesta: Stara Pazova, Ruma, Odžaci, Sombor, Bačka Palanka, Novi Bečej, Apatin, Bečej i Bački Petrovac, kao i predstavnik Kancelarije za inkluziju Roma Anastasija Sulejmanović.

Ispred Univerziteta Edukons bila je prisutna Andrea Andrejević Panić, prorektor za nauku i međunarodnu saradnju. Rukovodilac projekta je prof. dr Slavica Dinić a članovi projektnog tima su prof. dr Samed Karović i prof. dr Siniša Domazet.

Cilj projekta je da se sagleda i aktuelizuje pitanje ugrožavanja bezbednosti romske populacije u neformalnim naseljima i neophodnosti identifikovanja i preduzimanja neophodnih mera za ublažavanje posledica rizika i opasnosti koji mogu imati štetne posledice po bezbednost i zdravlje romske populacije.

Cela aktivnost je bila i medijski propraćena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.