Potpisivanje sporazuma o saradnji između privredne komore Beograda i univerziteta Educons

21. 04. 2015.
privredna komoraU petak, 17.04.2015. godine potpisan je sporazum o saradnji između Univerziteta EDUCONS i Privredne komore Beograda.
Univerzitet EDUCONS, u naučnim i privrednim krugovima prepoznat kao specifično orijentisana visokoškolska institucija prema zanimanjima današnjice, potražnji poslodavaca i tome primerenim studijskim programima, jedna je od prvih visokoškolskih institucija u Srbiji koja je, pored izgradnje prvog privatnog međunarodnog studentskog kampusa ( poslovne zgrade za nastavu i prateće službe Univerziteta, studentski dom i sportska hala), započeo sa usvajanjem procesa projektnog studiranja. Kao pionir u pružanju akademskih primenljivih znanja- tzv. “akademskih zanata”, EDUCONS se trudi da studijske programe na svojim fakultetima uskladi tako da u potpunosti odgovaraju potrebama savremenih poslodavaca. Na taj način, shvatajući strukturu i suštinu kompanija 21. veka, Univerzitet EDUCONS zadržava imidž univerziteta čije fakultete mladi rado upisuju. Poslednji takav primer jeste potpisivanje sporazuma o partnerstvu između Univerziteta EDUCONS i Centra za organsku proizvodnju iz Selenče, u okviru kojeg je, po prvi put u Srbiji, definisan odnos o fondiranju, po ugledu na najbolje svetske univerzitete.
U tom smislu, Privredna komora Beograda odlučila je da pruži podršku Univerzitetu EDUCONS, a sledeći korak biće njena poseta u mesecu maju, kada će započeti konkretni dogovori u vezi sa potencijalnim kompanijama, koje bi mogle da ostvare partnerstvo sa našim Univerzitetom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.