Potpisan protokol o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Nacionalne službe za zapošljavanje i Univerziteta EDUCONS sa ciljem realizacije obuka za tražena IT zanimanja

04. 07. 2023.

U Pokrajinskoj službi za zapošljavanje AP Vojvodine upriličeno je potpisivanje protokola o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Nacionalne službe za zapošljavanje i Univerziteta ,,EDUCONS“, sa ciljem realizacije obuka za tražena zanimanja u IT industriji, kroz mere aktivne politike zapošljavanja predviđene Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za 2023. godinu.

 

Tripartitni protokol su potpisali pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje AP Vojvodine, Snežana Sedlar, po ovlašćenju direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, i zamenik rektora Univerziteta ,,Educons“, Andrea Andrejević Panić.

 

,,Ideja današnjeg sporazuma je povezivanje svih institucija, jer kada smo zajedno nema okolnosti niti izazova koji ne možemo pobediti. Danas povezujemo Nacionalnu službu za zapošljavanje, odnosno Pokrajinsku službu i Univerzitet Educons. Dolaskom u Sekretarijat smo se opredelili da pratimo nacionalnu politiku zapošljavanja“, rekao je Ivanišević, podsetivši da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam već realizuje jedan program prekvalifikacije i dokvalifikakcije sa Ekonomskim fakultetom u Subotici koji se okončava u septembru 2023. godine.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje će, prema odredbama protokola, sprovesti selekciju nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe i koja imaju minimum srednje obrazovanje vodeći računa o kriterijumima vezanim za kategoriju teže zapošljivih lica, te dostavi listu prijavljenih kandidata Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam najkasnije do 18. jula 2023. godine. Sekretarijat će dostaviti spisak 60 polaznika IT obuka Univerzitetu Edukons, najkasnije do 20. jula 2023. godine, koji će sprovesti IT obuke i obezbediti sredstva za rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.