Poseta Univerziteta Educons sajmu ECOMONDO 2023

13. 11. 2023.

Predstavnica Univerziteta Educons Simonida Vukadinović boravila je kao član delegacije Privredne komore Srbije u poseti privredne delegacije Republike Srbije sajamu cirkularne ekonomije ECO MONDO, koja je održana 07-10.11.2023. u Riminiju u Italiji. ECO MONDO je referentna sajamska manifestacija u Evropi i Mediteranu u oblasti zelene i cirkularne ekonomije. ECO MONDO je međunarodni događaj inovativnog formata namenjenom svim sektorima cirkularne ekonomije, koji podržavaju ekološku tranziciju: usluge i integrisana rešenja za valorizaciju otpada u resurse, integrisani ciklus vode, melioracija i regeneracija zemljišta, obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, zelena mobilnost i infrastruktura, modeli cirkularne ekonomije i zaštita prirodnih resursa za održivi razvoj.

Osim posete sajmu i razgledanja izlagačkog dela manifestacije, ECO MONDO je pružio mogućnost zakazivanja poslovnih razgovora sa izlagačima i registrovanim posetiocima putem inovativne digitalne platforme,kao i ućešće posetilaca na prezentacijama na teme i vezi sa dostignucima cirkularne ekonomije,kako u Evropi,tako i u svetu.

Kako naš univerzitet u svom programu ima nastavni predmet Cirkularna ekonomija koji je deo Fakulteta ekološke poljoprivrede i nekoliko projekata iz oblasti cirkularne ekonomije u okviru programa ECO MONDO sajma, ovo je bila prilika za sagledavanje dostugnuća, i primera dovre prakse iz oblasti cirkularne ekonomije. Ove godine, organizator je posvetio posebnu pažnju zelenoj i cirkularnoj ekonomiju, i u odnosu na proslogodišnji, obnovljive izvore energije i dostignuća iz te oblasti najavio za KeyEnergy sajam koji će na istom mestu biti održan 28.02.-02.03.2024.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.