Poseta Univerziteta Educons Sajmu Cirkularne ekonomije Eko Mondo 2022

15. 11. 2022.

Predstavnice Educons Univerziteta Simonida Vukadinović i Jelena Ješić su sa delegacijom Privredne komore Srbije učestvovale u poseti privredne delegacije Republike Srbije sajamskoj manifestaciji ECO MONDO, koja je održana 8-10.11.2022. u Riminiju u Italiji. ECO MONDO je referentna sajamska manifestacija u Evropi i Mediteranu u oblasti zelene i cirkularne ekonomije. U pitanju je međunarodni događaj inovativnog formata namenjen svim sektorima cirkularne ekonomije koji podržavaju ekološku tranziciju: usluge i integrisana rešenja za valorizaciju otpada u resurse, integrisani ciklus vode, melioracija i regeneracija zemljišta, obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, zelena mobilnost i infrastruktura, modeli cirkularne ekonomije i zaštita prirodnih resursa za održivi razvoj.

Osim posete sajmu i razgledanja izlagačkog dela manifestacije, ECO MONDO je pružio mogućnost zakazivanja poslovnih razgovora sa izlagačima i registrovanim posetiocima putem inovativne digitalne platforme https://buyers.iegexpo.it/ric22/en/step0?agente=1789238 .

S obzirom na nastavni predmet Cirkularna ekonomija koji je deo nastavnog programa Fakulteta ekološke poljoprivrede i nekoliko projekata iz  oblasti cirkularne ekonomije u okviru programa ECO MONDO sajma dobili smo vredna znanja i ostvarili kontakte sa vodećim firmama iz oblasti cirkularne ekonomije. Nekoliko panel diskusija u okviru sajma i ostali stručni sadržaji pružili su dodatne informacije o budućim tehnološkim trendovima, nacionalnoj strategiji za implementaciju cirkularne ekonomije i fokusu na status i napredak projekata u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (PNRR). Ove godine, organizator je posvetio posebnu pažnju otpadu od hrane, tekstilnom otpadu i u vezi sa tim start-upima i inovacijama. Više informacija o sajmu možete pronaći u dokumentu u prilogu.

Ecomondo 2022

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.