Podrška Vlade AP Vojvodine naučno-istraživačkom projektu Fakulteta poslovne ekonomije

04. 12. 2016.

Nakon javnog poziva i konkursa za predaju predloga naučno-istraživačkih projekata u Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost je odobrio sredstva sufinansiranja i podrške za izabrana 23 projekta sa 14 akreditovanih fakulteta u Vojvodini, među kojima je i Fakultet poslovne ekonomije Univerziteta Educons.

Ugovore o korišćenju projektnih sredstava je dobitnicima uručio Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević koji je tom prilikom istakao da su sredstva dodeljena institucijama koje vredno i posvećeno rade i čije su projektne ideje prepoznate od strane projektnih komisija. „Izuzetno sam zadovoljan s obzirom na to da smo imali više od 200 prijava, što govori o tome da su naši naučnici spremni da u partnerstvu sa Pokrajinskim sekretarijatom rade ne samo kratkoročne, nego i buduće, dugoročne, a verujem i one projekte koji povezuju nauku i privredu.“, istakao je prof. Milošević.

Projekatnom timu Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta Educons  dodeljena su sredstva za namenu Istraživanja uslova i mogućnosti za razvoj socijalnog preduzetništva kao instrumenta socijalne inkluzije u Vojvodini.  Rukovodilac ovog projekta, prof. dr Dragan Golubović ukazao je na povoljnost prepoznavanja ovakvih projekata od strane nadležnih institucija u pokrajni. „Ovaj projekat se bavi novom i zanimljivom tematikom-socijalnim preduzetništvom u Vojvodini. Radi se o kombinaciji preduzetništva, odnosno, novih veština u rešavanju socijalnih i drugih društvenih problema a dobijena sredstva na konkursu omogućiće Univerzitetu Educons i projektnom timu da se prvi put napravi maping studija o tome koja su socijalna preduzeća aktivna  u Vojvodini i koji su njihovi institucijalni, finansijski i pravni problemi koje treba rešiti.“

Pored Univerziteta Educons, sredstva sufinansiranja naučno-istraživačkih projekata, dobili su i projektni timovi Fakulteta tehničkih nauka, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Pedagoški fakultet iz Sombora, Medicinski fakultet, Tehnološki fakultet, Poljoprivredni fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Ekonomski fakultet u Subotici, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe i drugi.

foto: Univerzitet Educons, dnevnik.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *