Početak saradnje sa Privrednom komorom Vojvodine

05. 04. 2017.

U sredu, 05. aprila, u svečanoj sali Univerziteta Educons potpisan je sporazum o poslovnom povezivanju i saradnji  između Privrdene komore Vojvodine i Univerziteta Educons. Potpisnici ovog sporazuma bili su predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević i rektor Univerziteta Educons, prof. dr Aleksandar Andrejević.

IMG_3808

Uzevši u obzir aktuelni kontkest strategije visokog obrazovanja Republike Srbije ali i težnju Univerziteta Educons da sistemski i efektivno unapredi raspoložive mogućnosti za razvoj dualnog obrazovanja, sporazumom su definisane konkretnije mere saradnje u pravcu edukacije mladih i njihovog stručnog osposobljavanja za tržište rada.

Prema rečima, predsednika Privredne komore Vojvodine, Boška Vučurevića ovim sporazumom su najpre definisane  jasne obaveze i odgovornosti obe institucije da na najbolji način izađu u susret potrebama kompanija putem projketnog studiranja. „Privrdena komora je prema svojoj primarnoj orijentaciji mesto susreta privrednika i kao takva na objektivan način prepoznaje potrebe tržita. U saradnji sa Univerzitetom Educons ćemo se truditi da obezbedimo efikasan transfer znanja prema privredi a to ćemo postići kreiranjem jedinstvenog ambijenta komunikacije između studenata i poslodavaca. Ovo planiramo da ostvarimo kroz organizovane skupove i susrete kod nas u komori a koji imaju za cilj da olakšaju komunikaciju studentima Univerziteta Educons sa kompanijama, posećuju stručna i edukativna predavanja koja drže eminentni stručnjaci iz prakse i razvijaju svoje poslovne veštine. Kolektivne posete studenata firmama, kao i unapređenje programa studentske prakse su takođe razvojna etapa ovog sporazuma a Privredna komora će preko bogatog fundusa svojih članica na najbolji način partnerski omogućiti sve navedeno.“

Rektor Univerziteta Educons, prof. dr Aleksandar Andrejević je izjavio da podrškom Privredne komore Vojvodine i Univerzitet Educons transparentnije može da razvija svoju postojeću misiju efektivnog obrazovanja mladih i pružanja podrške prilikom zapošljavanja. „Mi možemo da pretpostavimo da su studijski programi u Srbiji dobri i da na taj način pravilno obrazujemo mlade ali ako se povratni impuls tržišta rada protivi tome, neophodno je odgovornije razmisliti o načinu obrazovanja. Saradnjom sa Privrednom komorom Vojvodine, kao pouzdanim partnerom, ćemo najpre biti u aktuelnom toku tržišta i na taj način jasnije doći do zaključaka kako još bolje edukovati studente da razviju neophodne veštine i budu konkurentniji sutra, prilikom zapošljavanja.“, istako je prof. Andrejević.

IMG_3813

foto: Miljan Terzić, Univerzitet Educons

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.