Otvoren Međunarodni univerzitetski kampus EDUCONS

17. 10. 2017.

Povodom početka nove akademske godine i obeležavanja završetka investicionog ciklusa izgradnjom sportskog centra, u utorak 17. oktobra, 2017. godine u Sremskoj Kamenici zvanično je otvoren Međunarodni univerzitetski kampus Edukons.

Kampus je svečano otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević koji je tokom posete imao priliku da obiđe i studentski dom Univerziteta Edukons kao i novoizgrađeni sportski centar. Na ceremoniji otvaranja prisutnima su se obratili i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević i rektor Univerziteta Edukons, prof.dr Aleksandar Andrejević.

Opremljen prema najvišim standardima, Međunarodni univerzitetski kampus Edukons predstavlja prvi primer takve vrste kada je u pitanju privatno visoko školstvo u regiji Zapadnog Balkana a zahvaljujući investicijama koje su realizovane u proteklom periodu, Edukonsov univerzitetski kompleks danas u svom sastavu sadrži osam integrisanih fakulteta, moderno opremljen studentski dom i novootvoreni sportski centar. Kao takav, kampus će ponuditi kvalitetan obrazovni, smeštajni i rekreativni sadržaj ne samo studentskoj populaciji već i zajednici uopšte.

Na svečanosti povodom obeležavanja početka rada kampusa uz brojne zvanice, prisustvovali su i potpredsednik vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, državni sekretari u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof.dr Ana Langović Milićević i prof. dr Vladimir Džamić, zamenik gradonačelnika grada Novog Sada, Srđan Kružević, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost, prof. dr Svetlana Mihić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Drakulić, predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević kao i naši istaknuti sportisti Mihail Dudaš i Milica Gardašević.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i svim našim studentima, članovima kolektiva, partnerima i prijateljima Univerziteta koji su prisustvovali svečanom otvaranju Međunarodnog univerzitetskog kampusa Educons kao i brojnim predstavnicima medija koji su nam i ovaj put svojim prisustvom i saradnjom ukazali podršku.

foto: Miljan Terzić, Univerzitet Educons