ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA PANNONIA GOURMET

03. 03. 2020.

U prostorijama PIK-ovog stana u Vinkovcima, 27. februara održana je otvarajuća Konferencija projekta Authentic Gourmet Taste for Sustainable Socio-economic Development of Cross-border region- Pannonia Gourmet, čiji je nosilac EDUCONS Univerzitet. Na Konferenciji je zvanično predstavljen projekat zainteresovanim stranama i javnosti a prisustvovali su joj predstavnici svih partnera. Projekat je finansiran iz drugog poziva Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

Glavni cilj projekta je razvoj inovativnih turističkih proizvoda i promocija regionalnog  gastronomskog turizma kroz razvoj prekogranične gastronomske ponude, podizanje kapaciteta zainteresovanih strana i sveukupno povećanje atraktivnosti prekograničnog područja. Projektne aktivnosti uključuju mapiranje lokalnih resursa i identifikaciju autentične hrane, recepata, događaja i drugih očekivanja relevantnih za razvoj inovativne gastronomske ponude. Ti resursi će se dokumentovati i transformisati u IKT alate kao što su mape, mobilna aplikacija itd. Na temelju identifikovanih resursa, kreiraće se gastronomska ruta, sistem koji čini sveobuhvatnu i tematsku turističku ponudu. Kako bi se uspostavio nivo standardizacije, razviće se kriterijumi kvaliteta se sertifikacionim šemama. Podizanje kapaciteta zainteresovanih strana biće omogućeno izgradnjom dva Gourmet centra (Vinkovci i Vrdnik) u kojima će se održavati razne edukacije iz područja gastronomskog turizma. Održivost projekta osigurana je postojanjem centara, kao i kreiranim brendom EatPannonia koji će uključivati relevantne zainteresovane strane i njihove proizvode u prekograničnom području.

 

Trajanje projekta: 15.12.2019.-14.12.2021.

Ukupna vrednost projekta: 1.410.837,72 EUR

Vodeći partner: EDUCONS Univerzitet

Partneri: Grad Vinkovci, Turistička organizacija opštine Irig, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.

 

The project is co-financed by ERDF and IPA II funds of the European Union.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove slike draga neka idu u galeriju ispod vesti, a kao naslovna slika neka ide ovaj INTERREG logo koji je na početku vesti svakako (neka ostane i u vesti)

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.