Održana I naučno-stručna konferencija pod nazivom ”Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu”

19. 04. 2021.

U organizaciji VIMAL akademije-međunarodnog centra za razvoj ljudskih potencijala (Moslavačka Slatina, Republika Hrvatska), na LIBERTAS međunarodnom sveučilištu u Zagrebu,  20. novembra 2020. godine održana je I naučno-stručna konferencija pod nazivom Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu. Cilj konferencije bio je podstaći konstruktivnu raspravu i doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja, te ponuditi rešenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susednih zemalja, s posebnim naglaskom na razvoju Moslavine kao atraktivne kontinentalne turističke destinacije.

Učesnici i panelisti (turistički radnici i predstavnici turističkih organizacija, akademske zajednice, lokalne samouprave, lokalnih razvojnih organizacija i resornih ministarstava) govorili su o ulozi države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma; međunarodnom povezivanju i održivom razvoju ruralnog turizma, te o pokretačima razvoja i izvorima finansiranja ruralnog turizma. Teme pokrivene u raspravama tokom konferencije upravo su odraz želje podsticanja dijaloga, ideja, razmene dobre poslovne prakse, kao i istraživačkih projekata o ruralnom razvoju na lokalnim nivou, ali i regionu.

Pored Libertas međunarodnog sveučilišta, Sveučilišta u Zagrebu (Ekonomski fakultet), i Edward Bernays University College, Zagreb, zatim Univerziteta u Mariboru (Fakultet za turizam), te drugih visokoškolskih instucija iz Crne Gore i BiH-RS, Univerzitet EDUKONS (Fakultet poslovne ekonomije, TIMS-Fakultet za sport i turizam i PMC-Fakultet za projektni i inovacioni menadžment) bio je jedan od glavnih organizatora ove naučno-stručne konferencije, a predstavnici Univerziteta (prof.dr Nenad Penezić, doc.dr Srđan Milošević, doc.dr Iva Škrbić i doc.dr Bojana Ostojić) uzeli su aktivno učešće u pripremi ovog skupa, panel diskusijama, kao i podršci u objavljivanju Zbornika radova. Više o ovoj Konferenciji na sledećim linkovima:

https://vimal.hr/konferencija/zbornik-radova-medunarodna-znanstveno-strucna-konferencija-za-razvoj-ruralnog-turizma/

https://www.youtube.com/watch?v=SrYo_fK2ueA

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.