Na Univerzitetu Educons održana međunarodna konferencija „8th Climate Change, Economic Development, Environment and People Conference“ – CCEDEP 2019

27. 10. 2019.

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja Alijanse univerziteta Centralnoistočne Evrope, kao jedan od važnih međunarodnih naučnoistraživačkih projekata, svakako je konferencija „8th Climate Change, Economic Development, Environment and People Conference“ – CCEDEP 2019, čiji je ovogodišnji organizator bio Univerzitet Educons.

Međunarodna konferencija CCEDEP 2019. održana je u četvrtak 24.10.2019. godine. U uvodnom delu, skup je otvorio i pozdravio učesnike rektor Univerziteta Educons prof.dr Aleksandar Andrejević, nakon čega su se učesnicima obratili prorektorka za nauku i međunarodnu saradnju prof.dr Dejana Panković i predsednik Naučnog odbora konferencije prof. dr Marko Malović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije.

U prvom delu Skupa, pored profesora Univerziteta Educons, učestvovali su panelisti – istaknuti profesori i istraživači sa Univerziteta u Italiji, Bugarskoj, Turskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Slovačkoj. U ovom delu konferencije, predstavljeni su aktuelni ekonomski izazovi u regionu i svetu, kao i problematika klimatskih promena, koje su nesumnjivo jedan od najvažnijih globalnih problema.

 

Konferenciji je prisustvovalo preko 50 stručnjaka iz četiri obasti- ekonomija, primenjena bezbednost, zaštita životne sredine i ekološka poljoprivreda, a  jedan od rezultata CCEDEP-a 2019. je zbornik radova, ove konferencije, koji sadrži 20 odabranih radova iz zemlje i inostranstva.

Realizaciju konferencije CCEDEP 2019.  podržao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, AP Vojvodine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.