Konkurs za učešće u Međunarodnoj fotografsko-ekološkoj koloniji “Dunavsko more“

19. 06. 2019.

Pozivamo zainteresovane studente da učestvuju na konkursu za učešće u Međunarodnoj fotografsko-ekološkoj koloniji „Dunavsko more“ od 2. do 4. avgusta 2019. godine, koju organizuju Društvo novinara Vojvodine i ARS AKADEMIJA.

Međunarodna fotografsko-ekološka kolonija „Dunavsko more“ je zamišljena kao višednevno gostovanje fotografa iz Novog Sada i zemalja regiona (Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske), gde bi fotografisali razne motive koji su povezani sa Dunavom. Konkurs je raspisan do 30. juna 2019. godine.
Učesnici mogu biti studenti koji studiraju fotografiju ili bar pohađaju te predmete na fakultetima i visokim školama i ljudi koji su završili Školu fotografije Ars akademije, a koji prihvataju uslove organizatora.
Predviđeno je od 10 do 20 učesnika na ovoj koloniji.

Za učešće je potrebno:
– poslati biografiju i fotokopiju lične karte na mejlove: zeljkosavic.ars@gmail.com;
josimovic.mina@gmail.com
– poštovati dinamiku i dnevni red kolonije.

Tokom jula predviđen je naučno-istraživački skup „Dunav“ na kom će se održavati fotografska i ekološka predavanja, sa ciljem detaljnog upoznavanja učesnika kolonije sa temom Dunav.
Fotografi će se prvo upoznati sa temom i terenom u kom će raditi – fotografisati, o tome šta sve mogu videti i o značaju Dunava za čoveka i životnu sredinu govoriće stručnjaci iz oblasti ekologije sa Univerziteta Educons.

Fotografi će u avgustu imati priliku da fotografišu: plažu Oficirac, Štrand i Bećarac, a po sopstvenom izboru obilaziće obalu Dunava u Novom Sadu. U planu je i kratkotrajno splavarenje. Zadatak fotografa je da prikažu lepotu koju pruža priroda uz Dunav i odnos čoveka prema prirodi (oko Dunava).

Troškove učesnika Međunarodne fotografsko-ekološke kolonije ,,Dunavsko more“ snose organizatori. Učesnicima je obezbeđen prevoz, smeštaj i hrana a nakon završene kolonije u septembru mesecu je predviđena izložba najboljih radova sa kolonije.

Prijatelji manifestacije: Fakultet zaštite životne sredine Univerziteta Educons, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu, Visoka škola Logos centar Mostar, i Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novi Sad.

KONTAKT:

Art direktor – nosilac projekta: Željko Savić, master kulturolog, specijalista foto ilustrator.
Tel. 060 654 9 654 Mejl.: zeljkosavic.ars@gmail.com

Milica Josimović, master pedagog
Tel. 062 62 88 27 Mejl.: josimovic.mina@gmail.com
PR manifestacije

Udruženje ljubitelja i majstora umetnosti, veština i teorija umetnosti i nauka ARS AKADEMIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.