Konkurs za dodelu Sakura stipendija

29. 09. 2014.
Beograd, 29. 9. 2014 – Jeste li oduvek zeleli da saznate vise o zemlji izlazeceg sunca, Kaizen poslovnoj filozofiji, samurajima i najsavremenijoj tehnologiji? Ako jeste, kompanija Japan Tobacco International (JTI) i Ambasada Japana u Republici Srbiji Vas pozivaju da iskoristite priliku i prosirite znanje o Japanu tako sto cete se prijaviti na konkurs za dodelu Sakura stipendija.
Ovaj konkurs se raspisuje vec cetvrtu godinu zaredom i namenjen je studentima i istrazivacima koji nisu u stalnom odnosu, a imaju dobre istrazivacke ideje iz razlicitih oblasti, od japanskog jezika, knjizevnosti i kulture, drustvenih i tehnickih nauka, do ekonomije i Kaizena. Pozivamo kandidate da posalju svoje predloge za istrazivacki rad u periodu od 29. septembra do 20. oktobra 2014. godine.
„Ovaj konkurs namenjen je mladim, radoznalim umovima koji iznova postavljaju pitanje zasto, neumorno trazeci odgovore bas kao proslogodisnji dobitnici stipendija. Njihovi radovi su analizirali Meku mos Japana, Junaski kodeks balkanskih samuraja i dalekoistosnih hajduka, borbu protiv korupcije u Japanu i Srbiji, kao i uticaj Kaizena na uspeh kompanije. Pozivam studente i istrazivace da pomere granice znanja i doprinesu boljem medjusobnom razumevanju Srbije i Japana, sto je i cilj ovog konkursa i kompanije JTI.“ – kazao je Kris Vuds, potpredsednik i generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan.
„Zelim da ohrabrim studente u Srbiji da pazljivo izaberu istrazivacku temu i da se prijave za Sakura stipendiju. Verujem da teme iz oblasti ekonomije, drustvenih nauka, filozofije i kulture Japana imaju znacaja za Srbiju. Ocekujem da ce nagradjeni studenti svojim originalnim i kreativnim radovima doprineti promovisanju boljeg razumevanja izmedju japanskog i srpskog naroda.“ – rekao je Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Srbiji.
Da bi se prijavili na konkurs, kandidati treba da podnesu predloge za istrazivacki rad putem formulara koji se nalazi na sajtu www.sakurastipendije.rs. Do 10. novembra ove godine bice izabrano pet kandidata, koji ce zatim morati da zavrse svoje istrazivacke radove do 1. jula 2015. godine.
Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu tresnje koje je poznato po prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol srese i prosperiteta. Kompanija JTI i Ambasada Japana u Republici Srbiji podrzavaju mlade ljude koji slede svoja interesovanja i zele da se obrazuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.