Konferencija ,,Zelena tranzicija u privredi – stanje i perspektive“

23. 10. 2023.

Konferencija ,,Zelena tranzicija u privredi – stanje i perspektive“uspešno je  održana je u četvrtak 12.10.2023. godine na Univerzitetu Educons.


Pozdravnom rečju i prezentacijom projekata Univerziteta Educons, Konferenciju je otvorila prorekotrka  prof. dr Gordana Racić.
 
Pored učešća istraživača sa našeg univerziteta i kolega istraživača iz R.Srbije i R. Severne Makedonije, radove su na konferenciji prestavili, u okvuru panel diskusije: prof dr Olivera Nikolić, prof. dr Dunja Prokić, doc dr Zorana Srećkov  i koleginica Dr. Éva Erdélyi sa Univerziteta iz Mađarske.Važno istaći da su na ovoj konferenci dve studentkinje doktorskih studija Univerziteta Educons  Sandra Iršević i Danica Mulić, predstvile svoje radove, koji se takođe nalaze u zborniku radova Konferencije.
 
Konferencijom je  ispred organizacionog i naučnog odbora moderirala Simonida Vukadinović, a prisutne kolege studenti i autori uzeli su aktivno učešće u ovom skupu.
Održavanje konferencija ,,Zelena tranzicija u privredi – stanje i perspektive“  podržao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Autonomne pokrajine Vojvodine, a u okviru zaključaka ovog skupa istaknuta je potreba za saradnjom svih sekotora privrede u ostvarenju ciljeva održivog razvoja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.