fbpx

Reč dekana

Na sajtu na kom se nalazite možete se uveriti da je Program Fakulteta zaštite životne sredine baziran na savremenom, multidisciplinarnom pristupu izučavanja zaštite životne sredine. Sadržaj nastavnog plana fakulteta omogućuje sticanje širokog obrazovanja na polju analize, planiranja, upravljanja i remedijacije ugrožene životne sredine. U okviru osnovnih akademskih studija organizovana je studentska praksa koja studentima obezbeđuje kontakt sa privredom i relevantnim institucijama u samom procesu studiranja.

Fakultet zaštite životne sredine je kao savremena institucija sposobna da se lako prilagođava zahtevima tržišta rada. U kontinuiranoj saradnji sa privrednim subjektima spremni smo za uvažavanje sugestija koje mogu biti izvor ideja u procesu kreiranja novih nastavnih programa. Upravo takvi nastavni programi su oni koji odgovaraju modernim aktuelnim trendovima i budućim društvenim potrebama.

Ne mogu a da ovom prilikom ne spomenem da, kao i svuda, osnovu uspešnog rada čini kvalitetan i jedinstven kolektiv. Nastavni kadar Fakulteta čine renomirani profesori i naučni radnici koji publikuju svoje naučne rezultate u vodećim domaćim i svetskim časopisima.

U okviru naučnih projekata Fakultet zaštite životne, bez obzira da li kao nosilac ili učesnik, ostvaruje saradnju sa srodnim fakultetima i institutima u zemlji i inostranstvu. Raznovrstan istraživački rad na fakultetu daje studentima završne godine, na svim nivoima studija, široke mogućnosti u izboru tema završnih, master i doktorskih radova.

Poseban kvalitet studiranju na Educonsu daje laboratorija koja se nalazi u sastavu Univerziteta. Najsavremenija oprema za analizu stanja životne sredine daje mogućnost studentima da steknu iskustvo u oblasti analitike u zaštiti životne sredine.

Osim navedenog, Fakultet organizuje i nudi širok spektar studentskih društvenih aktivnosti kao što su sportska i druga takmičenja, ekskurzije i studijske posete.

Ono što predstavlja naš zajednički cilj je da studenti našeg fakulteta usvoje neophodna znanja i veštine, osećaj za timski rad, kritičko mišljenje, zaključivanje kao i ključne sposobnosti za budući rad u bilo kom delu društvene zajednice.

Na kraju ističem našu želju da u budućnosti FAŽIS bude mesto gde ćemo svi zajedno – profesori, saradnici i studenti – da postanemo prepoznatljiva obrazovna i naučna institucija koja daje značajan doprinos u oblasti izučavanja pojava, procesa i upravljanja u životnoj sredini u cilju postizanja održivog razvoja naše zemlje i boljeg života svih ljudi.

Ukoliko imate nedoumica i pitanja, slobodno nas potražite.

Prof. dr Mira Pucarević
Dekan Fakulteta zaštite životne sredine


Translate »