fbpx

Reč dekana

Dragi naši  studenti !

 

U spektru različitih profesija i zanimanja, od davnina je učitelj bio jedan od tri najuglednije osobe  društvene zajednice. U svakom mestu, svakoj zajednici, učitelj, sveštenik i lekar su predstavljali oličenje ugleda, poštovanja i poverenja. I danas, kada živimo u vremenu savremenih trendova, galopirajućih permanentnih promena i nadolazećih civilizacijskih dostignuća, profesija pedagoga-učitelja, ostaje kao ponos, na vrhu želja svakog mladog čoveka.

Vaspitno-obrazovni rad sa decom kao najplemenitija delatnost, zahteva široki spektar obrazovanja budućih učitelja i odgovornost za stvaranje novih generacija kvalitetnih, visokomoralnih i čestitih članova našeg društva.

Savremena dostignuća u oblasti pedagoških nauka, primena različitih metoda, sredstava i tehnika učenja, koja su zastupljena na najprestižnijim svetskim univerzitetima, danas su naš osnovni resurs u radu sa studentima Učiteljkog fakulteta. Visokoprofesionalni nastavni kadar  svojim interaktivnim pristupom, sa ciljem transfera širokog korpusa znanja prema svojim studentima, predstavlja garanciju kvaliteta stvaranja novih mladih učitelja.

Novodizajnirani nastavni plan osnovnih i master studija našeg Učiteljskog fakulteta, preslikava potrebe savremenog vaspitno-obrazovnog procesa dece nižih razreda osnovne škole, kao i definisane  ciljeve obrazovanja i vaspitanja.

Osnovne studije RAZREDNE NASTAVE traju četiri godine (240 ESPB), a master studije-MASTER UČITELJ jednu godinu (60 ESPB). Stečenim zvanjem MASTER UČITELJA (300 ESPB) ostvarujete pravo stalnog zaposlenja u osnovnim školama u Republici Srbiji.

 

Srdačan pozdrav i dobrodošlica !

 

U Sremskoj Kamenici, 22.02.2022.

 

Dekan Učiteljskog fakulteta

Prof.dr Ivica  Nikolić, redovni profesor


Translate »