fbpx

Reč dekana

Poštovane kolege, dragi studenti,

kroz istoriju su učitelji, poput Avrama Mrazovića, Dositeja Obradovića i drugih, imali nepresušnu radoznalost u istraživanju, ispitivanju i učenju kojom su usaglašavali tradicionalne, često rigidne vrednosti sa brzom, često nepredvidivom modernizacijom našeg društva. Oduvek je poziv učitelja koji podrazumeva rad sa decom mlađeg uzrasta i time nosi oznaku najplemenitije profesije, privlačio odgovorne mlade ljude koji su spremni da se svojim entuzijazmom, hrabrošću i odlučnošću suoče sa brojnim izazovima koje pred učitelja stavlja neprekidan razvoj društva.

Učiteljski fakultet nastoji da održi ovu ideju u svojoj obrazovnoj i vaspitnoj misiji, te uspešno uklađuje tradiciju i savremene trendove u obrazovanju u svojim akreditovanim studijskim programima osnovnih i master studija. Studenti tokom studija stiču znanja i praktično iskustvo i kroz obaveznu praksu u osnovnim školama sa kojima Univerzitet EDUCONS i Učiteljski fakultet imaju saradnju.

Uspeh u učiteljskom pozivu zahteva određena znanja i veštine, razvoj svesti o nužnosti stalnog stručnog i ličnog usavršavanja i spremnosti na saradnju sa ciljem određivanja prave direkcije pri rešavanju konkretnih problema u nastavi. Mi, nastavnici i saradnici na Učiteljskom fakultetu, smo tu da vas svemu ovom podučimo i usmerimo vas na put uspešne učiteljske profesije koju ste odabrali ili profesije u srodnim obrazovnim ustanovama – institucijama kulture i medija.

Dobro došli na Učiteljski fakultet!

Prof. dr Đurđa Grijak

v.d. dekana

 

 


Translate »