Erazmus+ dolazne mobilnosti i aktivnosti

11. 12. 2022.

Tokom novembra meseca na Educons Univerzitetu realizovane su brojne aktivnosti međunarodne saradnje zahvaljujući Erazmus+ programu. U okviru mobilnosti osoblja u cilju održavanja nastave, finansirane iz Erazmus+ programa, na Univerzitetu Educons su boravili profesori sa partnerskih univerziteta iz Grčke i Mađarske, prof. dr Zisis Vryzas, dr Chetna Tyagi i dr Tamas Marik.

Tokom boravka u periodu od 21.11.2022. do 25.11.2022, prof. dr Zisis Vryzas sa Democritus University of Trace, Department of Agricultural Development, Laboratory of Agricultural Pharmacology & Ecotoxicology, Grčka održao je predavanja na temu Low risk pesticides and their role in modern crop protection za studente i nastavnike Fakulteta zaštite životne sredine  i Fakulteta ekološke poljoprivrede.

Naredne nedelje, gosti su bili dr Chetna Tyagi i dr Tamas Marik sa University of Szeged, Department of Microbiology, TTIK, Mađarska, koji su studentima održali gostujuća predavanja na teme:
#1 Introduction to Bioinformatics and protein structure modeling: user-friendly online freeware
#2 Validation and correction of protein structures via molecular dynamics simulations

Pored održavanja gostujućih predavanja, gosti su po prvi put posetili Educons Univerzitet i imali i brojne druge aktivnosti, kao što su sastanci sa domaćinima o mogućnostima za dalji razvoj saradnje, posete laboratorijama, itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.