EDUCONS UNIVERZITET NA EuroScience OTVORENOM FORUMU U KATOVICAMA, POLjSKA

21. 06. 2024.

Od 12. do 15. Juna 2024. predstvanici Educons Univerziteta, prof.dr Jelena Ješić I Jovana Kisin, su učestvovali na 11. izdanju EuroScience otovorenom forumu  ESOF 2024 koji je po prvi po prvi put održan u Poljskoj, u Međunarodnom kongresnom centru u Katovicama, evropskoj prestonici nauke 2024.

Od 6 tematskih oblasti, Educons Univerzitet je učestvovao u 2 – održivo okruženje I promene u okviru naučne izvrsnosti. U poster sesijama prezetovana su 2 rada autora sa Educons Univerziteta „Eco-innovative academic community connecting regional Sustainable Environment Eco- System – Case of University Educons” i “Connecting key actors (government, university, industry, society) in order to obtain significant results in engaging early career researchers – BetterLife for all communities“. Pored navedenog, učešće Educons na ovom velikom događaju bila je prilika za uspostvljanje novih kontakata i saradnje, povezivanje i predstavjanje Horizon Europe projekata I EduCirc projekta Fonda za nauku Republike Srbije u kojima Educons učestvuje.

ESOF 2024 je jedna od najznačajnijih međunarodnih konferencija koja ima uticaj na nauku i transformaciju sveta. Tokom manifestacije, naučnici, preduzetnici, političari, novinari i stanovnici će razgovarati o najnovijim naučnim dostignućima, umetnosti i njihovom uticaju na društvo. ESOF 2024 je imao 3500 učesnika, 6 plenarnih sesija, 10 istaknutih predavanja, 135 tematskih govora, EU sajam talenata, dan umrežavanja, radionice itd.

Događaj je finansirala Evropska unija.

Više o ESOF 2024 dostupno na https://www.esof.eu/

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.