Dragana Malešević i Vukašin Govedarica sa Akademije klasičnog slikarstva na Izložbi nove umetnosti-Ono o čemu se ogledam

05. 12. 2017.

U četvrtak, 7. decembra 2017. sa početkom u 11h, u Tehničkoj školi „Pavle Savić“ u Novom Sadu otvara se Izložba nove umetnosti – Ono u čemu se ogledam. Svoja dela će izložiti grupa mladih akademskih umetnika: Jovana Mate, Tibor Varga, Đorđe Đorić, Dragana Malešević i Vukašin Govedarica. Želja organizatora izložbe, mr Danke Petrović Munitlak, Zore Mate i Save Rakića je da se napravi interakcija između umetnosti i obrazovanja, od institucionalnog do neformalnog. Namera je da se kod učenika koji će biti u drugačijem okruženju razviju i poboljšaju komunikacione veštine, društvena prilagodljivost i svest o kulturi, te da se kod mladih podrži izgradnja ličnog i kolektivnog identiteta i negovanja tolerancije i uvažavanja drugih.

Ideja je da se decentralizuje umetnost na lokalnom nivou, povežu resursi iz obrazovih i kulturnih sfera i angažuju novi prostorni kapaciteti koje nudi grad Novi Sad.

Izložba Ono u čemu se ogledam biće otvorena do 15. decembra radnim danima od 11.00h do 16.00h.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.