MOTIVACIONI GOVOR DEJANE BAČKO

16. 05. 2019.

Dana 28.maja 2019.godine u Amfiteatru III u 12h motivacioni govor održaće Dejana Bačko. Dejana Bačko je rođena u Novom Sadu, 9. decembra 1994. godine, bez gornjih ekstremiteta. Rano je pokazala talenat za crtanje i s devet godina se učlanila u Udruženje WDMFK (slikari koji slikaju ustima I nogama). Srednju školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu ( smer likovni tehničar) završila je 2014, a Akademiju likovnih umetnosti upisala je 2018. godine, da bi studije slikarstva nastavila na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta EUCONS u Sremskoj Kamenici. Uporedo sa slikarstvom, bavi se različitim sportskim aktivnostimai drugim, između ostalog držanjem motivacionih predavanja.

Samostalno je izlagala u gotovo svim krajevima bivše Jugoslavije(u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Ljubljani, Banja Luci, Sokolcu, Bitolju, Osijeku, Kuli, Bačkoj Palanski, Bačkoj Topoli, Kikindi, Crvenki, na Romaniji), a na sportskim takmičenjima postigla je značajne uspehe.

Priznanja na takmičenjima u para-tekvandou:

  1. je ponela titulu državne privakinje I vicešampionka Evrope na evropskom takmičenju u Poljskoj
  2. postal je vicešampionka sveta na svetskom privenstvu u Londonu I po drugi put vicešampionka Evrope na evropskom prvenstvu u Sofili (Bugarska)
  3. ponovo je vicešampionka Evrope u Sofiji (Bugarska)
  4. osvaja prvo mesto i titulu svetskog prvaka u Antaliji (Turska)

Takođe, 2019. godine osvaja titulu državne prvakinje Srbije u para-streličarstvu.

 

                               

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.