„CITIZEN EUROPE“ projekcija filma i debata

16. 05. 2019.

Utorak, 21. maj u 19.30 časova u Goethe-Institutu u Beogradu (manifestacija će se održati na engleskom jeziku).

U vreme povišene zabrinutosti i preispitivanja modela Evropske unije, Goethe-Institut u Beogradu će biti domaćin projekcije dokumentarnog filma „CITIZEN EUROPE” (Građanin Evrope), jedinstvenog filmskog putopisa kroz Evropu i iskustva pet mladih učesnika Erazmus programa – najvećeg svetskog programa mobilnosti univerzitetskih studenata.

Nakon projekcije sledi debata u kojoj učestvuju Prof. dr Vukan Lavadinović, docent na Šumarskom fakultetu u Beogradu i potpredsednik DAAD Alumni kluba Univerziteta u Beogradu, gđa. Anka Mirković, master germanista, trenutno zaposlena kao prevodilac GIZ-a (Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju), g. Darko Milogorić, koordinator grupe za visoko obrazovanje, koja pruža podršku ustanovama i organizacijama u pripremi i sprovođenju projekata u okviru tima Tempus i Erazmus+ programa u domenu visokog obrazovanja i g. Bertran Fontejn, referent za akademsku i kulturnu saradnju u Srbiji, organizacije „Valonija-Brisel International“ (WBI). Debatu moderira gđa. Simone Haine, direktorka DAAD Informativnog Centra u Beogradu.

Film će biti prikazan istovremeno na preko 30 lokacija širom Evrope i propraćen debatama u kojima učestvuju mladi Evrope, kao i novinari i stručnjaci, sa ciljem da izazovu raspravu na temu euroskepticizma i daju mladim evropskim građanima mogućnost da diskutuju i kažu svoje mišljenje na temu budućnosti evropskog kontinenta.

                                           

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.