C ZERO saopštenje

08. 07. 2024.

C ZERO SPORT CLUBS: Uspešan sastanak u Sofiji kreira ključne korake ka neutralnosti ugljenika 

 

Sofija, Bugarska – Jun 2SAOPŠTENjE ZA JAVNOST – 4

 

6, 2024– U okviru Projekta C ZERO SPORT CLUBS održan je ključni sastanak u Sofiji 24-25. juna 2024. godine, okupljajući partnere kako bi razgovarali o napretku i budućnosti Carbon Neutral Sports Clubs Network- Mreže sportskih klubova sa neutralnim emisijama ugljenika. Inicijativa za formiranje mreže ima za cilj promovisanje održivosti životne sredine u sportskom sektoru. Kroz obrazovanje, zelene aktivnosti i angažovanje zajednice, mreža nastoji da postigne minimiziranje emisija ugljen-dioksida i drugih štetnih gasova iz sportskog sektora. 

 

Ključni zaključci sa sastanka: 

Koordinator je pregledao rezultate Projekta, naglašavajući uspešne korake implementacije i dostupnost aplikacije C ZERO Sport Clubs u Google Play prodavnici. Svaki partner je podelio svoj sedmomesečni izveštaj o implementaciji projektnih aktivnosti, ističući programe obuke i zelene aktivnosti.

Predstavljeni su vizija, misija, etičke vrednosti i ciljevi Carbon Neutral Sports Clubs Network, kako bi se osiguralo da se svi sportski klubovi pridržavaju ovih vrednosti, nakon pridruživanja mreži. Detaljne diskusije su se fokusirale na prednosti pridruživanja mreži, kriterijume za članstvo i zelene aktivnosti koje su potrebne za različite nivoe članstva (zlatni, srebrni, klasični).

Strategije za održivost mreže uključuju godišnje konferencije, vebinare i kreiranje obrazovnih alata za ‘’ekološke’’ aktivnosti. Biće kreiran manifest koji će potpisati svi članovi mreže.

 

Predstojeći događaji:

Završna konferencija je zakazana za 4-5. decembar u Milanu, Italija, sa predstavnicima lokalnih sportskih klubova i projektnih timova i zainteresovanih strana. Pored toga, mreža će se pripremati za predstavljanje na COP-29 u Bakuu, u Azerbejdžanu, od 11. do 22. novembra. Do 15. jula biće pokrenuta veb stranica mreže i promotivni video, nakon čega će uslediti najava foto konkursa za promovisanje ekološkog obrazovanja kroz sport. 

 

Pridružite se Carbon Neutral Sports Clubs Network i postanite lider u promovisanju ekološke održivosti u sportu!  Zajedno možemo napraviti razliku tako što ćemo smanjiti svoj ugljenični otisak i inspirisati druge da slede. Registrujte se i uživajte u ekskluzivnim pogodnostima, uključujući obrazovne resurse, mogućnosti umrežavanja i zvanične sertifikate EU. 

 

Hajde da stvorimo zeleniju budućnost za sport!

 

Za više informacija posetite:

https://www.carbonzerosportclubs.com/

https://www.facebook.com/

https://www.instagram.com/carbonzerosportclubs/

https://twitter.com/czerosportclubs

#czerosportsclubs #carbonzerosportsclubs #carbonneutral #erasmussport #erasmusplus

 

 

Finansirano sredstvima Evropske unije. Izražena stanovišta predstavljaju isključivo stanovišta autora i ne odražavaju nužno stavove Evropske unije ili Evropske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni pod kojim uslovima se Evropska unija ni davalac namenskih bespovratnih sredstava ne mogu smatrati odgovornima za njihovu sadržinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.