Educons Univerzitet učestvovao na Drugoj međunarodnoj statističkoj konferenciji Hrvatskog statističkog udruženja (CSA)- ISCCRO’18

17. 05. 2018.

Od 10. do 11. maja 2018. godine u Opatiji u Republici Hrvatskoj održana je Druga međunarodna statistička konferencija u Hrvatskoj – ISCCRO’18, koju organizuje Hrvatsko statističko udruženje (CSA), pod nazivom: Novi napredak u primjeni statističkih metoda za bolji svet.

Educons Univerzitet je po prvi put uzeo učešće na koferenciji sa radom iz oblasti primenjene statistike u posebnoj panel sesiji posvećenoj kvantitativnim analizama za brzi razvoj zemalja u Južnoj i Istočnoj Evropi. Rad je prezentovala Doc. dr Andrea Andrejević Panić, sa Fakulteta poslovne ekonomije, Univerziteta Educons.

Konferencija je obuhvatila statističke teme i oblasti, ali i slična i srodna područja kao i multidisciplinarna polja. Konferencija je imala karakter međunarodnog i regionalnog tipa i omogućila je internacionalno umrežavanje i razmenu ideja. Okupila je veliki broj mladih istraživača ali i praktičara iz različitih statističkih profesija i srodnih i stručnih naučnih oblasti.

Na slici: sa desne strane, Predsednik Hrvatskog Statističkog društva, prof. dr Ksenija Dumičić, redovni profesor, Katedra za statistiku, Ekonomski fakultet, Univerziteta u Zagrebu kao i sa leve strane, predsednik Statističkog Društva Vojvodine kao dela Statističkog Društva Srbije, prof. dr Zagorka Lozanov-Crvenković, Departman za Matematiku i Informatiku, Prirodno-matematički fakultet, Univerziteta u Novom Sadu i Doc. dr Andrea Andrejević Panić, Fakultet poslovne ekonomije, Univerzitet Educons.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neopkhodna polja su označena *