fbpx

Reč dekana

SLOBODA I BEZBEDNOST  su istorijski povezane i ne mogu da opstaju i egzistiraju jedna bez druge.

 

Poštovane koleginice i kolege, budući čuvari bezbednosti!

Prostori na kojima smo živeli i živimo u poslednje dve decenije imali su burna dešavanja gde je pitanje bezbednosti i nebezbednosti došlo u sam vrh interesovanja svakog pojedinca, društva i države, kako na prostoru Republike Srbije, tako i u bližem okruženju.

Broj potencijalnih opasnosti i pretnji je u porastu (ratni sukobi, terorističke aktivnosti, migracije, vanredne situacije – poplave), a od nas se traži da zaštitimo kako i sebe, tako i društvo, korporacije, pa i samu državu.

Fakultet za studije bezbednosti pruža interdisciplinarna znanja iz oblasti prava, ekonomije, kriminalistike, nacionalne bezbednosti, terorizma i organizovanog kriminala, korporativne bezbednosti i kriznog menadžmenta, kao i učenja raznih veština iz domena obaveštajnog delovanja i zaštite tajnosti podataka u kompanijama. Fakultet za studije bezbednosti svojim akademskim profilisanjem budućih menadžera bezbednosti teži davanju odgovora iz domena ugrožavanja ljudske, socijetalne i regionalne bezbednosti, ugrožavanja bezbednosti korporacija, upravljanja rizicima i kriznim situacijama, kao i na davanju konkretnih rešenja na savremene izazove, rizike i pretnje bezbednosti, kako naše zemlje, tako i zemalja u regionu.

Zanimanje menadžer bezbednosti je oduvek bilo privlačno i interesantno, a poslednjih godina i veoma traženo, kako u državnim, tako i u privatnim institucijama. Svi koji želite da se bavite ovim poslom, budite sigurni da ste na pravom mestu i putu ka sticanju buduće diplome!

Ponosno vam mogu reći da će vam predavati jedni od najboljih i najiskusnijih profesora iz oblasti bezbednosti u zemlji i regionu koji će vam nesebično preneti sva svoja znanja i veštine potrebne za obavljanje vaše buduće profesije.

Drage kolege studenti, naša vrata su vam širom otvorena za sticanje savremenih znanja iz bezbednosti, a na vama je da pokažete trud i želju za znanjem i usavršavanjem na osnovnim, master ili doktorskim studijama. Na taj način dobićemo sigurnu zajedničku budućnost jer mi želimo da naši diplomci budu svuda prepoznatljivi i traženi, kao sto se već i sada prepoznaju.

Dobro nam došli!

 


Translate »