POČETAK PROJEKTA „CRTAJMO SRCEM“

31. 10. 2017.

NASTAVAK SARADNJE AKADEMIJE KLASIČNOG SLIKARSTVA UNIVERZITETA EDUCONS I DEČIJEG SELA DR MILORAD PAVLOVIĆ

Pozivamo Vas da u sredu, 01. novembra, u 15.00 časova na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta Educons, svojim prisustvom uveličate i podržite početak ovogodišnjeg ciklusa projekta „Crtajmo srcem“ koji će Akademija realizovati u saradnji sa decom iz Dečijeg sela dr Milorad Pavlović iz Sremske Kamenice.

Nakon uspešno održanih društveno-odgovornih aktivnosti tokom prethodnih godina, ovaj projekat ima za cilj oslikavanje murala koji je namenjen Dečijem selu. Na taj način, radionice na jednom mestu okupljaju đake, studente i nastavnike koji će zajednički stvarati likovna dela različitih motiva  u raznovrsnim likovnim medijima. Učeći nove likovne tehnike, kroz eksperimente sa različitim materijalima namenjenim obradi zidnih površina, radionice ispunjavaju i svoj edukativni karakter.

Iz poštovanja i verovanja u dečiju kreativnost i slobodu edukativni cilj radionica koje će biti održane je da se kroz znanje i umetnost deca osećaju korisnim i željenim članovima našeg društva. Upoznavanjem tehnika zidnog slikarstva deca će samostalno učestvovati u svim procesima umetničkog stvaralaštva, sve do samog oslikavanja murala.

Ovaj projekat, finansiran od strane Uprave za kulturu grada Novog Sada, predstavlja produbljivanje saradnje dve komšijske ustanove, a finalni rezultat ovih stvaralačkih susreta biće prikazan na izložbi u prostorima Akademije klasičnog slikarstva i dokumentovan katalogom.

Serija radionica s Dečjim selom započela je u maju 2016. godine uz podršku Color Press Group i od tada se kontinuirano odvija. Ovaj deo projekta finansiran je od strane Uprave za kulturu grada Novog Sada i predstavlja produbljivanje saradnje dve komšijske ustanove, na radost malih kreativaca, ali i svih učesnika radionice.

Ativnosti svih radionica u okviru projekta „Crtajmo srcem“ moći ćete da pratite na našoj internet stranici www.educons.edu.rs, kao i na oficijelnim facebook stranicama Univerziteta Educons i Akademije klasičnog slikarstva. Posebnu zahvalnost upućujemo i dnevnom listu Dnevnik kao i portalu NS Hronika koji su i ove godine svojom podrškom doprineli razvoju vrednosti ovog društveno-odgovornog projekta.

KONTAKT OSOBA ZA MEDIJE:
Jelena Viktorova, MSc.

Odeljenje za merketing PR i komunikacije

Univerzitet Educons, Vojvode Putnika 87, Sremska Kamenica

Tel. +381 65 26 11 023

e.mail: jelena.educons@gmail.com