Studenti Educonsa i studenti Univerziteta u Novom Sadu u pobedničkom timu takmičenja “NOVOGODIŠNJA STUDENTSKA EUFORIJA”

26 Decembra 2016

Iz ugla jednog studenta koji je tek upisao fakultet u Novom Sadu, početni period prilagođavanja uvek je težak. Za neke je dovoljno mesec dana, za neke šest meseci, a za neke i po godinu dana da se prilagode novim uslovima i novom okruženju.  Naučiti grad i njegove ulice, zgrade, mesta za izlaske i druženja predstavlja svojevrsni izazov svakog pojedinca.

Radi lakšeg prilagođavanja studijama i upoznavanju mape Novog Sada na zabavan način, vodeće studentske organizacije, parlament i studenti fakulteta Univeziteta u Novom Sadu organizovali su takmičarski projekat pod nazivom “Novogodišnja studentska euforija”. Njima su se pridružile i kolege-studenti sa Univerziteta Educons i u dvodnevnom druženju su, zajednički, imali prilike da na zanimljiv način, rešavaju zadatke i pokažu koliko se dobro snalaze u gradu, poznaju  njegovu istoriju i t sl.

Prvog dana druženja, 21. decembra, organizovano je tzv. “vijanje po gradu” gde su studenti  svih fakulteta, podeljeni po mešovitim ekipama (4 – 5 takmičara) uz obaveznu  kombinaciju  studentata (npr. student FTN-a, student EDUCONS-a, student Medicine i student PMFa mogli su činiti jednu ekipu) imali priliku da rešavaju niz zadataka u vremenski ograničenom periodu.

Svaka ekipa dobila je kovertu sa zadacima. Koverta je sadržala zadatke obrazovnog, informativnog i društvenog karakteta, a cilj je bio da se studenti (većinom brucoši) upoznaju sa gradom, pozorištima, spomenicima, muzejima i istorijom Novog Sada.

Sa ponosom ističemo da je u pobedničkom timu, koji je najbrže rešio zadatke, bilo dva studenta sa Unverziteta Educons, Tatjana Radaković (Fakultet primenjene bezbednosti) i Nikola Bogdanić (Fakultet informacionih tehnologija).

pobednickaekipa7

pobednički tim 7 na jednom od takmičarskih zadataka: pokloniti detetu čokoladicu

Drugog dana druženja, u četvrtak 22.decembra, dodelom nagrada i zabavnim programom u lokalu “Kućerda” na Spensu, završeno je ovogodišnje takmičenje „Novogodišnja studentska euforija“. Utisci svih učesnika u ovom zabavnom studentskom takmičenju su veoma pozitivni a oduševljenost ne kriju ni organizatori kojima je, kako navode, cilj da se naredne godine okupi 400 studenata.

Muzeji i pozorišta bar na jedan dan bili bi puni, a grad bi vrveo od studenata koji rešavaju zanimljive zadatke i uče istoriju grada.

Ovim putem čestitamo svim učesnicima koji su se odazvali ovogodišnjem pozvu na učešće u „Novogodišnjoj studentskoj euforiji“ a posebne čestitke pobedničkoj ekipi br. 7!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn