Potpisan sporazum sa kompanijom Microsoft

17 марта 2017

U petak, 17.03.2017. u svečanoj Sali Univerziteta Educons, potpisan je Memorandum o razumevanju između kompanije Microsoft u Srbiji i Univerziteta EDUCONS. Potpisnici sporazuma bili su Željko Vujinović, direktor Microsoft d.o.o. i prof. dr Aleksandar Andrejević, rektor Univerziteta Educons.

Potpisivanjem ovog sporazuma Univerzitet Educons i Microsoft će, u skladu sa svojim razvojnim misijama, nastojati da konkretizuju aktivnosti saradnje i podrške obrazovanju mladih u Srbiji a početak saradnje obeležiće dostupnost Microsoft tehnologija svim fakultetima Univerziteta Educons, kako bi se nastavni proces i angažman profesora i studenata zasnivao na efikasnom korišćenju Microsoft alata.

Na taj način, studenti Univerzteta Educons će biti u mogućnosti da tokom studiranja intenzivnije razvijaju proces kreativnog učenja i uz pomoć tehnoloških inovacija interaktivno učestvuju u samom nastavnom procesu.

IMG_3358

Prema rečima generalnog direktora Microsofta, Željka Vujinovića, potpisivanjem memoranduma pokazana je privrženost ove kompanije razvoju obrazovnog sistema u Srbiji i kvalitetnom strateškom cilju da se znanja iz oblasti informacionih tehnologija podignu na viši nivo.

Microsoft Srbija dugi niz godina aktivno participira u obrazovnom sistemu kroz različiti spektar aktivnosti. Takođe, ovim pokazujemo da nismo fokusirani isključivo na državni sektor, i da nam je podjednako bitno da u svakom od sektora razvijamo i svojim doprinosom pokažemo na koji način, pre svega obrazovni sistem, može da napreduje korišćenjem savremenih Microsoft tehnologija.

O značaju ove saradnje za Univerzitet EDUCONS, govorio je i rektor, prof. dr Aleksandar Andrejević.

Izuzetno smo zadovoljni što se na neki način, realizacijom ovakvih ugovora, doprinosi razbijanju predrasuda koje postoje u Srbiji, a koje se odnose na to da dobri fakulteti postoje samo na državnim univerzitetima. Siguran sam da ćemo ne samo opravdati poverenje, nego i dati pun doprinos daljem razvoju IT sektora u Srbiji i boljoj edukaciji svih studenata. Naš Univerzitet ovo istovremeno posmatra i kao svojevrsno priznanje jer je Microsoft prepoznao pun kapacitet i potencijal naših fakulteta.

foto: Miljan Terzić, Univerzitet Educons

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn