Reč dekana

Prof-dr-Predrag-K-NikolicFakultet za digitalnu produkciju Educons Univerziteta osnovan je sa namerom da prati najnovije tendencije i promene u oblastima digitalne i tradicionalne (TV, radio, štampa) mediijske industrije, u informatičkoj eri čiji smo savremenici. Program je prilagodjen zahtevima za profesijama kao što su web dizajner, dizjaner video igara, dizajner interfejsa za mobilne i Facebook aplikacije, UX dizajner, dizajner digitalnog audio-video sadržaja, menadžer digitalnih projekata, menadžer digitialnih kampanja, itd.

Specijaliste za medijsku i produkciju video igara, koje obrazujemo, pripremamo da budu vrhunski profesionalci i stvaraoci u oblastima dizajna rešenja i proizvoda za okruženja poput mobilnih, društvenih mreža, web, video igara, virtuelne realnosti, TV, radija, videa, filma. Tokom školovanja studenti se obučavaju da rade sa vrhunskim softverima i opremom, koja će im u budućnosti biti deo profesionalne svakodnevice, i u kojoj će izrađivati web sajtove, web i mobilne aplikacije, video igre, reklame, filmove, dizajnirati interfejs za softverske platforme, raditi na izradi digtialnih reklamnih kampanja i njihovoj intergraciji sa tradicionalnim medijima.

Sa ponosom želimo da istaknemo da Fakultet za digitalnu produkciju Educons Univerziteta u ovom trenutku obrazuje buduće eksperte u nekoliko kategorije sa svetskih listi najtraženijih poslova, a to su Web Developer, Game Developer, Mobile APP Developer, Interaction Designer, Interface Designer, Marketing Manager (Digital) i Softver developers/applications. Tendencija porasta tražnje za ovim profesijama raste iz godinu u godinu, kao i za nekim novim, koje pratimo, pripremajući naše studente da postanu lideri i u tim oblastima.

Prof. dr Predrag K. Nikolić
Dekan Fakulteta za Digitalnu Produkciju