STRUČNO PREDAVANJE “Kontrola ostataka pesticida i zdravstvena bezbednost povrća”

30 Novembra 2016

Pozivamo Vas da u subotu, 03. decembra, u 13.30h, prisustvujete predavanju “Kontrola ostataka pesticida i zdravstvena bezbednost povrća”  koje će, u Master centru Novosadskog sajma, održati prof. dr Mira Pucarević, dekan Fakulteta zaštite životne sredine.

Predavanje će biti održano u okviru XVIII naučno-stručnog skupa “SAVREMENA PROIZVODNJA POVRĆA” i namenjeno je naučnoj, stručnoj ali i široj potrošačkoj javnosti. Imajući u vidu aktuelnost ove tematike i neophodnost podizanja svesti o načinu uzgoja i kontrole ostataka pesticida u proizvodnji hrane u Srbiji cilj ovog predavanja je da informiše, edukuje i skrene pažnju na pozitivne primere i rešenja iz prakse.

XVIII Simpozijum “SAVREMENA PROIZVODNJA POVRĆA” na zahtev proizvođača povrća, kolega agronoma, stručne i naučne javnosti, tradicionalno organizuju Vojvođansko društvo povrtara i Odbor za selo pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, uz podršku Kongresnog centra „Master“ Novosadskog sajma.

Ovakvi susreti predstvaljaju jedinstvenu priliku da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, kao i predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti.

Više o ovogodišnjem programu, temama i predavačima možete saznati ovde.

NAPOMENA: Ulaz na sajam je slobodan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn