Dan otvorenih vrata Fakulteta zaštite životne sredine

29 Marta 2017

U petak, 24. marta je na Fakultetu zaštite životne sredine održan Dan otvorenih vrata namenjen srednjoškolcima i svima koje zanima nastavno-naučni rad i aktivnosti ovog fakulteta. Tim povodom su Fakultet zaštite životne sredine  posetili profesori i učenici Tehničke škole “9. maj” iz Bačke Palanke, Poljoprivredne škole iz Bača, Srednje stručne škole “Lukijan Mušicki” iz Temerina, Srednje stručne škole “Miloš Crnjanski” iz Kikinde i Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” iz Novog Sada.

Prisutne je na prijemu u velikom amfitetaru Univerziteta Educons, pozdravila dekanka Fakulteta zaštite životne sredine, prof. dr Mira Pucarević koja je podelila zadovoljstvo zbog ukazane podrške svih škola i učenika koji su posetili Dan otvorenih vrata. U svom obraćanju, prof. Pucarević je predstavila studijske programe svog fakulteta kao i misiju obrazovanja Fakulteta zaštite životne sredine.

IMG_3432

Nakon prijema, druženje sa srednjoškolcima je nastavjeno na tematskim radionicama koje su držali profesori Fakulteta zaštite životne sredine i u kampusu Univerziteta Educons gde su gostima bili domaćini predstavnici Studentske organizacije Univerziteta Educons-ESO.

IMG_3512

U sklopu Dana otvorenih vrata, na Fakultetu zaštite životne sredine održana je i naučno-popularna tribina na temu “KVALITET HRANE KOJU KUPUJEMO” na kojoj su učešće uzeli i stručnjaci A Bio Tech Laboratorije, Medicinskog fakulteta, Poljoprivrednog fakulteta, Tehnološkog fakulteta, Kalstera “Panonska pčela”, SZR Gea Plant, Veterinarskog instituta Novi Sad i Fakulteta ekološke poljoprivrede.

foto: Miljan Terzić, Univerzitet Educons

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn