AKTUELNO-Izrada nacrta zakona o visokom obrazovanju-gostovanje rektora Univerziteta Educons u emisji POVODOM

20 фебруара 2017

U emisji POVODOM koja je u petak, 17.02. realizovana na prvom programu radija Novi Sad RTV-a, na temu izrade nacrta novog Zakona o visokom obrazovanju, gosti novinarke i autorke emisije, Mirjane Ranković bili su: prof. dr Aleksandar Andrejević, rektor Univerziteta Educons, prof.dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, Darko Marić, student prorektor UNS-a, kao i Nikola Srdić, predstavnik Studenstke unije Srbije.

Uzevši u obzir aktuelnost ove tematike i odgovornost univerziteta na kojima će zakon biti primenjen i studenata u čijem je interesu njegovo usklađivanje sa uslovima studiranja u Srbiji, gosti emisije su diskutovali o samom procesu izrade zakona kao i očekivanjima u pogledu njegove efikasnosti i sprovođenja.

Rektor Univerziteta Educons, prof. dr Aleksandar Andrejević je tom prilikom još jednom izneo stav o neophodnoj ravnopravnosti glasa privatnih univerziteta u svim relevantnim nadležnim telima koja funkcionalno deluju na polju visokog obrazovanja u Srbiji, ističući najpre nepravednu zastupljenost interesa privatnih Univerziteta u Konferenciji Univerziteta Srbije (KONUS). Istovremeno, dat je osvrt i na uslove studiranja i mogućnosti finansiranja studenata na privatnim i državnim univerzitetima kao i primeri iz prakse Univerziteta Educons koji doprinose poboljšanju realizovanja praktičnih i teorijskih sadržaja na studijskim programima.

Više o tome možete pogledati ovde.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn